de Kroon InstallatiebedrijfAirco advies in Vleuten en omgeving

Airco advies in Vleuten en omgeving

Het juiste adres voor airco advies in Vleuten en omgeving

Wanneer je hebt besloten een airco te willen aanschaffen, is de vraag welke je dan nodig hebt nog niet zo eenvoudig. Wat voor jou namelijk de beste airconditioning is, is afhankelijk van je situatie. Hoe groot is bijvoorbeeld de te koelen ruimte? En van welke isolatie is er sprake? Niet alleen over het soort airco, maar ook over het aantal units dient te worden nagedacht. Wij helpen je graag met het maken van je keuze. Bij ons ben je aan het juiste adres voor airco advies en installatie in Vleuten en omgeving.

De koelcapaciteit van je airconditioning

Een eerste vraag die velen zich stellen is hoe hoog de koelcapaciteit van een airco moet zijn. Ook dit specifieke airconditioner advies ligt gecompliceerd, waardoor de vraag niet zomaar te beantwoorden is. De capaciteit van de airco is afhankelijk van de oppervlakte van de ruimte, maar ook de hoogte ervan en de kwaliteit van de isolatie. Bovendien speelt het een rol of je een plat of een schuin dak hebt, maar ook de hoeveelheid ramen.

De benodigde koelcapaciteit berekenen

Als specialist in airconditioning advies in Vleuten en omgeving vertellen wij je hier graag wat meer over. Een eerste stap is het bepalen van de inhoud van de te koelen of the verwarmen ruimte. Je maakt hiervoor de berekening lengte x breedte x hoogte. Dit vermenigvuldig je met factor 30, 40 of 50 voor respectievelijk voor een goed, matig of gebrekkig geïsoleerde ruimte. Deze vermenigvuldiging levert de benodigde capaciteit in Watt op. Het vermogen van een airco wordt uitgedrukt in BTU. Eén Watt staat gelijk aan 3,4121 BTU.

Single-split en multi-split units

Om echt effectief te zijn, moet in elke ruimte die gekoeld moet worden een binnenunit aanwezig zijn. Verschillende units kunnen op één buitenunit worden aangesloten, vandaar de naam multi-split airco waarvan je wellicht al eens had gehoord. Dit betreft dus één buitenunit met meerdere binnenunits. Een single-split airco daarentegen telt één binnenunit en één buitenunit. Als expert op het gebied van airco advies in Vleuten willen we benadrukken dat het voordeel is, dat je de temperatuur  in verschillende ruimtes specifiek kunt regelen.

Eerlijk en compleet airconditioning advies in Vleuten en omgeving

De bovenstaande informatie helpt je wellicht op weg, maar een professioneel advies zorgt ervoor dat je altijd de beste beslissing neemt. In ons vind je dé partij in airco advies in Vleuten en omgeving. Onze adviezen leiden tot de aanschaf van een airco die aan je behoeften voldoet en waarvan je jarenlang profiteert. Airco’s bestaan er in alle soorten en maten en kunnen meerdere functies vervullen.

Interesse? Neem dat vrijblijvend contact met ons op voor meer airco advies van je specialist in Vleuten en omgeving.