de Kroon InstallatiebedrijfDe voordelen van een airco

De voordelen van een airco

De zomers lijken ieder jaar warmer te worden en dus zoeken we steeds meer manieren om de verkoeling op te zoeken. Een airconditioning kan een optie zijn. Overweeg je airconditoning? Je kunt een airco behalve voor het koelen ook voor het verwarmen gebruiken en het draagt tevens bij aan de gezondheid van het leefklimaat. Bovendien zorgen de huidige gasprijzen ervoor dat het verwarmen van je woning met airco een stuk goedkoper is dan met de verwarming. We zetten de voordelen voor je op een rij.

Voordeel 1: Koelen én verwarmen

Heb je in de zomer last van warmte in je woning? Het openen van een raam geeft zelden het gewenste, verkoelende effect. Op warme dagen kan een airco je huis koel maken én koel houden. En wil je je woning in de winter verwarmen? De verwarming zorgt voor een droge lucht en de temperatuur daalt al snel wanneer je deze uitzet. Airconditioningsystemen met warmtepompen weten warmte in de zomermaanden aan de lucht te onttrekken en keren dit proces in de winter om: efficiënt én aangenaam.

Voordeel 2: Een optimaal klimaat in huis

Airconditioning kan het wonen en werken een stuk prettiger maken. Niet alleen vanwege zijn capaciteit om te koelen of te verwarmen, maar ook doordat je hiermee schone, gezonde lucht inademt. Tot de grootste voordelen van een airconditioner behoren het regelen van de juiste luchtvochtigheid en het filteren van vuil, stof en onaangename geurtjes. Zeker voor personen met allergieën of luchtwegaandoeningen is dit belangrijk. Een comfortabel leefklimaat leidt tot een betere gezondheid en een hoger energieniveau.

Voordeel 3: Duurzaamheid

Alhoewel velen dit niet zouden verwachten, schuilt één van de grootste voordelen van airconditioning in de duurzaamheid ervan. Airco’s zijn een stuk milieuvriendelijker dan vroeger en gaan ook nog eens lang mee. Met regelmatig onderhoud heb je jarenlang plezier van een airco.

Voordeel 4: Zuinig, bespaar op je gasrekening

Onze airconditioners met warmtepomp (energieklasse A++) verbruiken weinig energie. Warmtepompen gebruiken namelijk bij het koelen de warmte uit de lucht buiten als bron en geen elektriciteit. Dit is niet alleen zuiniger, maar ook milieuvriendelijker. Gezien de huidige gasprijzen is het anno nu een stuk voordeliger om je woning middels een airco te verwarmen. Met een airco kun je de temperatuur binnen dus constant koel en constant warm houden, en dat ook nog eens energiezuinig.

Als je investeert in een airco die betrouwbaar en energiezuinig is en het systeem regelmatig laat onderhouden, heb je er jarenlang plezier van.

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.