de Kroon InstallatiebedrijfDe belangrijkste informatie over de 5 soorten airco’s

De belangrijkste informatie over de 5 soorten airco’s

Wanneer je van plan bent een airconditioning aan te schaffen, kies je ten eerste tussen een mobiele airco en een vast model. Binnen die laatste categorie heb je tal van mogelijkheden.  Het soort airco dat je nodig hebt, is onder andere afhankelijk van het aantal ruimtes dat je wil gaan verkoelen of verwarmen en de grootte van de ruimtes. Hieronder lees je de belangrijkste informatie over de vijf soorten vaste airco’s. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie? Neem dan contact met ons op.

1. Wandmodel airco

Een wandmodel airconditioning is een airco model dat hoog tegen de muur wordt gemonteerd. De bovenkant van deze unit zuigt lucht aan, welke vervolgens wordt gefilterd en via de onderzijde van de unit de ruimte in wordt geblazen. Dit type airco is bij uitstek geschikt voor slaapkamers, woonkamers en kleinere bedrijfsruimten. Een wandmodel airco is zeer stil en weet zowel te koelen als te verwarmen. Doordat dit model in veel situaties het beste aansluit, is dit het meest gekozen model.

 

2. Vloermodel airco

Een vloermodel airco is een model dat juist laag aan de muur gemonteerd wordt. Qua uiterlijk doet dit type airconditioning dan ook denken aan een verwarmingselement. Behalve tot koelen en verwarmen is dit type airco ook in staat tot ontvochtigen. Omdat het vloermodel de lucht niet naar de zijkant, maar naar boven blaast, heb je geen last van vervelende luchtstromen op het lichaam. Vloermodellen worden veelal geplaatst in lage ruimtes of bijvoorbeeld in woningen, waar de andere airco modellen geen optie zijn. Het voordeel van een vloermodel airco is dat je deze vaak mooi kunt wegwerken in een ruimte.

3. Cassettemodel airco

Tot slot het laatste type airconditioning: een cassettemodel airco. Dit type airconditioning zie je niet in woningen, maar wel in winkels en bedrijfspanden. Ook dit model airco wordt in het plafond geplaatst en is daardoor nauwelijks zichtbaar. Deze airconditioning zuigt de lucht aan de onderzijde de unit in en blaast deze aan alle vier de zijkanten, langs het plafond, weer naar buiten. Cassettemodellen zijn in tal van formaten verkrijgbaar.

 

4. Plafondmodel airco

Een plafondmodel airconditioning is een model dat – de naam doet het wellicht al vermoeden –  tegen het plafond wordt gemonteerd. Dit type airconditioning zuigt de lucht aan de onderzijde van de unit aan en aan de voorzijde weer uit. Het plafondmodel heeft een zeer sterke blaaskracht en is zeer geschikt voor grote ruimtes en ruimtes met een hoog plafond. Behalve koelen is deze ook in staat tot verwarmen en het zuiveren van de lucht. Ondanks zijn krachtige blaaskracht is de airco toch fluisterstil.

 

5. Satellietmodel airco

De satellietmodel airco is een model dat boven een plafond wordt gemonteerd. Via roosters in het plafond wordt de lucht aangezogen. Deze wordt gefilterd en daarna de ruimte in geblazen. Dit airco model is niet alleen zeer geruisloos, maar ook nog eens nauwelijks zichtbaar. De strakke satellietmodellen zijn geschikt voor het koelen van één of meerdere woon- of bedrijfsruimtes.