de Kroon InstallatiebedrijfAirco kopen? Waar moet je op letten?

Airco kopen? Waar moet je op letten?

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om een airconditioning aan te schaffen. Niet verwonderlijk, want het klimaat in ons land wordt steeds warmer. Bovendien biedt een airco je vele voordelen. Tijdens warme dagen zorgt het voor verkoeling en tijdens de koelere dagen kan het voor (extra) verwarming zorgen. Bovendien filtert een airco de lucht. Hierdoor heb je met een airco altijd gezonde, schone lucht in huis. Daarnaast bespaar je op je energiekosten.

Wil je een airconditioning in Vleuten en omgeving kopen en laten installeren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Er zijn verschillende soorten airco’s waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Wij helpen je hier graag bij. Bij ons krijg je altijd een persoonlijk advies op maat. Wij zetten hieronder voor je op een rij waar je op moet letten bij het kopen van een airco.

1. De capaciteit

Ga je een airconditioner kopen, dan is een van de eerste zaken waar je op let uiteraard de capaciteit ervan. Airco’s zijn met veel verschillende vermogens verkrijgbaar. Aan de hand van de inhoud van de ruimte kan bepaald worden wat het juiste vermogen van de airco moet zijn. Ook kijken wij naar de ruimte zelf, zoals de isolatiewaarde maar ook of er bijvoorbeeld veel ramen aan de zonkant zijn. Dit kan invloed hebben op de benodigde capaciteit.

2. Het aantal kamers dat je wilt koelen

Wil je een airconditioning kopen, dan heb je de keuze uit single-split units en multi-split units. Een single-split unit betekent dat je in één ruimte van je woning een binnenunit heeft. Deze gebruik je voor het koelen of verwarmen van deze specifieke ruimte. Dienen meerdere kamers in je woning te worden gekoeld of verwarmd? Dan kies je uit een multi-split airco. Wij adviseren je graag verder over de vele mogelijkheden op dit gebied.

3. De functionaliteit van een airconditioning

Ga je een airconditioner kopen, dan denk je ook na over de functionaliteit ervan. Inmiddels is het bij steeds meer mensen bekend dat een airco behalve voor het koelen ook voor het verwarmen kan worden gebruikt. Bovendien kan een airco ook ventileren, zuiveren en ontvochtigen. Heb je last van allergieën, zoals hooikoorts? Ook daar zijn speciale type airco’s voor, die de pollen neutraliseren en waardoor je hooikoortsklachten verminderd worden.

4. Het geluidsniveau

Waar je ook op moet letten wanneer je een airconditioning gaat kopen, is het geluidsniveau dat deze produceert. Het geluid dat deze voortbrengt, wordt grotendeels door de compressor veroorzaakt. Zeker wanneer je de airco in je slaapkamer, kantoor of studieruimte wilt gebruiken, is het belangrijk dat deze zo geruisloos mogelijk is. Airco’s die maximaal 35 dB produceren, zijn erg stil. Een geluidsniveau vanaf 60 dB wordt doorgaans als te veel beschouwd.

Onze persoonlijke adviezen op maat

Bovenstaande informatie heeft je hopelijk wat verhelderende inzichten gegeven waarmee je met meer vertrouwen je beslissing wat betreft de aanschaf van een airconditioning neemt. We kunnen ons echter voorstellen dat je niet over één nacht ijs gaat. Vraagtekens nemen we dan ook graag bij je weg. Met ons persoonlijke advies op maat helpen we je graag verder. Samen met jou bespreken we de mogelijkheden en bieden we je een offerte op maat, inclusief installatie. Ook na de installatie staan we met onze onderhoudsmonteurs graag voor je klaar.